PENSIUNEA PERLA BUCOVINEI VORONET 4****

SARBATOAREA PASTELUI IN BUCOVINA  4 NOPTI (5 ZILE) 3.190 LEI / PERSOANA

Vineri 3 mai,

Bine ati venit!

Ne întâmpinăm oaspeţii conform  binecunoscutei ospitalitati bucovinene, cu bauturi traditionale  si  placinte poale-n brau.

Cina de post din Vinerea Mare

Seara, o cină dupa un drum lung, cu bucate de post, aşa cum este obiceiul în „Vinerea Mare’’ dar avem un meniu special si pentru cei care nu postesc.
Antreu rece, salate, preparate de baza, desert.

Sambata 4 mai

Mic dejun cu preparate traditionale din bucataria noastra.

Atelier interactiv de încondeiere a ouălor de Paşte, în prezenta unui meşter popular. Va puteti proba idemanarea la închistritul pe coaja de ou sau doar puteţi admira măiestria artiştilor şi cumpăra un suvenir.

Optional: vizita la Muzeul oualor incondeiate de la Moldovita, Manastirile Moldovita, Sucevita, Putna, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului,  plimbare cu telescaunul la Arinis etc.

Cina – bucate traditionale - antreu rece, salate, preparate de baza, garnituri, desert

Pregatim cosul cu produse pentru sfintit.

Seara, participare la Slujba de Inviere la Manastirea Voronet.

 

Duminica 5 mai

Mic dejun si cu  preparate traditionale sfintite din cosul de Paste.         

Pastrand traditia de a cinsti cum se cuvine acest moment va invitam, inainte de a incepe degustarea bucatelor,  sa ne spalam  pe fata cu apa in care punem un ou rosu, pentru a fi sanatosi si rosii ca oul, si bani, cu convingerea ca nu vom avea paguba tot anul.

Concurs de ciocnit oua rosii.

Participare la Slujba de Paste la Manastirea  Voronet ( la 300 m de pensiune).

 

Pranz  din ziua de Paste- bucate gatite cu dragoste de bucatarii nostri asa cum numai la Perla Bucovinei gasesti.

Cina din ziua de Paste - antreu rece, salate, preparate de baza – la alegere, garnituri, desert

Petrecere si voie buna!

 

Luni  6 mai

Mic dejun cu preparate traditionale din bucataria noastra.

 

Optional plimbare cu caleasca

Cina – Va invitam la serbare campeneasca cu  berbecut la protap si balmos la ceaun, gratare asortate, cartofi copti, muraturi si salate.

 Cant si voie buna- petrecere  bucovineana!

Marti  7 mai

Mic dejun cu preparate traditionale din bucataria noastra.

Sa ne revedem sanatosi!

 

In  afara preparatelor traditionale de Paste: oua rosii, cas, urda, bors si friptura de miel, drob, pasca cu branza, va asteptam cu delicioasele  mâncăruri tradiţionale din Bucovina: sarmalele, tochitura bucovineana, hribi cu smantana, pastrav, racituri, berbecut la protap, papanaşi cu brânză si dulceata de afine, placinte, cozonac, coltunasi cu brânză,  alături de care gazdele aşază băuturile de casă - afinata,  vişinata, ciresata, ţuica de prune.

Bauturile nealcoolice (apa minerala si plata, ceai si cafea) precum si bauturile alcoolice autohtone (tuica, palinca, vin la carafa, afinata, visinata )  sunt incluse in cadrul meselor festive si a celor specificate in program (mic dejun, pranz festiv din ziua de Paste si cina).

Va asteptam cu drag!

Facilitati:       -     copiii cu varsta intre  0-4 ani gratuit fara pat suplimentar, in camera cu 2 adulti sau 500 ron cu pat suplimentar

                       -     copiii cu varsta intre 4-12 ani – se achita  500  lei  fara pat suplimentar sau 900 cu pat suplimentar in camera cu 2 adulti

                       -     copiii cu varsta intre  12 si 18  ani 1.000 ron  cu pat suplimentar

- Plata sejurului se face  în procent de 50%  la  confirmarea  rezervarii

- Diferenţa se achită pana pe data de 5 aprilie 2024;

- In apartament, tariful este de 2.990 ron/persoana ( minim 3 adulti).

- Pensiunea dispune de 1 camera single la pretul de 3.290 ron/persoana; - A treia persoana adulta in camera 1.500 ron/sejur. Nu se pot face rezervari in camera dublă în regim de single.

                    

Sugestii  pentru petrecerea timpului liberin zona:

 

ü  Tenis de masa si Fussball gratuit in incinta pensiunii, acces wireless gratuit ;

ü  Plimbari cu trasura, plimbari cu bicicleta, ATV, Buggy;

ü  Plimbare cu Mocanita la Moldovita;

ü  Plimbare cu telescaunul pana la foisorul de observare cu 6 etaje de pe Partia Soimul – Arinis- Gura Humorului

ü  Tiroliana peste Raul Moldova, Megatiroliana la Gura Humorului – Voronet ( cea mai lunga din tara 2,2 km), tir cu arcul, paintball, water ball la Gura Humorului Escalada – Parc de Aventuri in Complexul Arinis;

ü  Piscina acoperita de dimensiuni semiolimpice in Parcul de Agrement Arinis

ü  Pensiunea Perla Bucovinei 4****, situata in inima Bucovinei, este locul ideal de plecare in vizitarea Manastirilor din Bucovina si din Neamt. Intr-un circuit de 1 zi se pot vizita manastirile medievale cu fesca exterioara: Voronet, Manastirea Humorului, Sucevita, Putna, Moldovita, Arbore, Rasca, Slatina, Patrauiti, Dragomirna. Pensiunea Perla Bucovinei este un punct de plecare si in vizitele la manastirile din jud. Neamt – Agapia, Secu, Sihastrie, Cetatea Neamtului.

ü  Vizitarea Cetatii de Scaun a Sucevei si Muzeului Satului Bucovinean;

ü  Muzeul Obiceiurilor populare din Bucovina aflat in Gura Humorului

ü  Muzeele oualor incondeiate de la Vama si  Moldovita;

ü  Soseaua Transrarau este declarata a fi al treilea cel mai frumos drum alpin din Romania, dupa Transalpina si Transfagarasan si pe buna dreptate isi merita locul in clasament.Acesta traverseaza masivul Rarau si este unul dintre drumurile situate la mare altitudine, care ofera peisaje ce iti vor taia rasuflarea. Drumul (DJ175B) are o lungime de 28 km si leaga satele Chiril (pe latura de sud) si Pojorata (pe latura de nord), care traverseaza Muntii Rarau si urca pana la o altitudine de 1.400 m deasupra nivelului marii.

ü  Vizitarea rezervatiilor Naturale Piatra Pinului si Piatra Soimului- situate pe malul drept al raului Moldovei, drumetii pe trasee de Trekking cu ghid specializat pe obcinile din imprejurimi;

ü  Pădurea „Codrii Seculari de la Slătioara” este înscrisă în lista Patrimoniului Mondial UNESCO și mai este supranumită și „Catedrala de lemn a Bucovinei”. Se află chiar în inima Bucovinei, la poalele Rarăului și în apropiere de Giumalău. Vorbim despre una dintre cele mai întinse și bine conservate păduri virgine de fag și rășinoase (amestec) din Europa. La nivel european, e depășită doar ca vechime de o pădure virgină de rășinoase din Germania. Pot fi admirați aici arbori multiseculari gigantici. Vorbim despre molizi de până la 60 de metri și brazi de peste 50 de metri sau fagi care cresc aici la o altitudine de 1.350 de metri, cu mult în afara arealului lor natural.

Va asteptam cu drag!